logo
Spirituele winkel De Kluizenaar
Home
FB De Kluizenaar
Workshops /consulten
Consulten
Contactformulier
Encaustic
Intuitief schilderen
Bloemen Healing
Healingavonden
Meditatie
Ma'liny
Edelstenen
Etherische olieën
Innerlijk kind
Engelen
Reiki
Dr Schussler zouten
Engelenbrief
Kundali
Belgie
Beurzen
Hermanke Wijns
Gastenboek


Bijzondere mensen bezochten onze website

 

             Wij wonen op een bijzondere plaats !

Ons klein landje "België" is een speciale plaats op de aarde.De geschiedenis van de kerk is rijk aan bovennatuurlijke gebeurtenissen en verschijningen.

Beauraing werd in 1932 een bedevaartsoord. Daar verscheen de Heilige Maagd 33 keer in een grot aan vijf kinderen. De Heilige Maagd drukte daarbij de wens uit dat ter plekke een heiligdom zou worden gebouwd. Aan deze wens werd gehoor gegeven. Het grote nieuws verspreidde zich al snel door de Benelux zodat binnen de kortste keren het dorpje werd overstroomd met toeristen. Vandaag de dag wordt het dorpje nog druk bezocht. Vooral in augustus en september is het in Beauraing erg druk. Pelgrims uit de hele wereld bezoeken de grot, het Mariamuseum en het bedevaartscentrum. Op de plaats van de verschijning staat er nu een mooi mariabeeld. Het opmerkelijkste element is het "gouden hart"omgeven door schitterende lichtstralen. De belangrijkste vaststelling was dat de Maagd van Beauraing veel glimlachte en weinig sprak. De laatste verschijning daar was op 3 januari 1933.
 
Enkele dagen later op 15 januari vindt de eerste van acht verschijningen plaats in Banneux. Deze keer aan Mariette Beco een meisje van 12. In Belgie hebben nog vele meer verschijningen plaats in meer dan 20 verschillende steden. In 1949 worden de verschijningen van Beauraing en Banneux erkend, na heel wat aarzeling vanwege de kerkelijke overheid, die zoals men weet erg voorzichtig is wanneer ze zich uitspreekt over paranormale verschijnselen.
 
De verschijningen van Banneux en Beauraing hebben geen afbreuk gedaan aan het prestige van Scherpenheuvel.  Meer dan 500 jaar blijven de bedevaarders hier toestromen om het mirakuleuze beeld van de maagd en het kind te begroeten.  Bij het begin van de 15 de eeuw was dit beeldje opgehangen aan een eik in de zichemse velden. Het volk geloofde dat de Maagd zieken genas en vooral koortslijders vonden solaas. In 1415 wou een herder zich meester maken van dit beeldje maar de arme dwaas bleef als aan de grond genageld, tot iemand anders hem bevrijdde door het mariabeeld terug te plaatsen. Het wonder wekte de nodige opschudding en de eerste pelgrims verschenen. In 1579 verdween het beeld, maar zeven jaar later werd het teruggevonden en die gebeurtenis zorgde voor een nieuwe golf van devotie. De oude eik te fel verminkt door liefhebbers van relikwieen werd omgehakt. Uit het hout werden enkele replica's van het beeldje gesneden. In 1603 namen de aartshertogen Albrecht en Isabella Scherpenheuvel onder hun bescherming en financierden de bouw van een stenen kapel, en een rijkelijke versierde basiliek. Op de eerste zondag na Allerheiligen gaat hier altijd de kaarkensprocessie uit.  Volgens drie getuigen zouden er op 3 januari 1603 bloeddruppels zijn verschenen op de lippen van de H. Maagd.
 
Belgie kende ook een opmerkelijk voorbeeld van stigmatisering, een der best gecontroleerde gevallen. De getekende was Louise Lateau, geboren op 30 januari 1850 in Bois d' Haine. Zo'n driehonderd geneesheren bezochten haar ziekbed, stelden de paranormale verschijnselen vast en verklaarde dat ze authentiek waren.
 
 
Buiten de plaatsen waar Maria verscheen hebben we nog vele bijzondere plaatsen.   Een heel bijzonder gebouw kun je terugvinden in Eben Emael. Daar staat de toren van Eben Ezer. Een toren vol symbolen over de apocalyps.  De toren werd steen voor steen gebouwd door Robert Garet . Deze toren is gebouwd op een put van 33 meter diep.
 
Veel mensen denken dat wij hier niets speciaals hebben in ons klein Belgenland, maar breng maar eens een bezoek aan een van de dolmen, menhirs, indrukwekkende kerken en kathedralen, eigenaardige kastelen. We hebben prachtige parken, esoterische en godsdienstige plaatsen, abdijen , toverachtige ruines en grotten, oude begraafplaatsen en Keltische en Romeinse overblijfselen.
 

 

Al deze plaatsen zijn zeker een bezoekje waard!
 
Wij wonen op een bijzondere plaats ! Waar altijd al speciale mensen hebben geleefd.