logo
Spirituele winkel De Kluizenaar
Home
FB De Kluizenaar
Workshops /consulten
Consulten
Contactformulier
Encaustic
Intuitief schilderen
Bloemen Healing
Healingavonden
Meditatie
Ma'liny
Edelstenen
Etherische olieën
Innerlijk kind
Engelen
Reiki
Dr Schussler zouten
Engelenbrief
Kundali
Belgie
Beurzen
Hermanke Wijns
Gastenboek


Bijzondere mensen bezochten onze website

                                      Celzouten van dr. Schüssler

 

 

Celzouten van dr. Schüssler zijn lichaamseigen enkelvoudige mineralen die normaal bij iedereen aanwezig zijn in het lichaam. Deze celzouten zijn essentieel voor de goede werking van o.a. de stofwisseling en de goede werking van het hele lichaam. 
Als de stofwisseling door een gebrek aan oa celzouten niet goed meer kan functioneren, komt er een overbelasting en krijgt men gezondheidsklachten. Deze gezondheidsklachten zijn vaak chronisch en kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn. 

Celzouten van dr. Schüssler zijn verdunde mineraalzouten die zó klein zijn gemaakt dat het lichaam deze herkend als iets dat in het lichaam aanwezig zou moeten zijn en daarom worden de celzouten onmiddellijk door de cellen in het lichaam opgenomen. 
Vitaminen- en mineralenpreparaten die onverdund ingenomen worden (bvb calcium-, magnesium- of ijzersupplementen )worden niet altijd even goed opgenomen door het lichaam en kunnen bij langdurig gebruik een overbelasting vormen voor het lichaam, dit komt omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken. 
Verdunde mineraalstoffen, zoals de celzouten van Dr Schüssler, kunnen zonder problemen door het organisme in de cellen worden opnemen. De celzouten kunnen door uiterst kleine openingen in de celwand heen. De verdunning maakt het gelijktijdig onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen. 

Schüssler zouten zijn dus geen medicijnen, men kan ze zonder problemen combineren met elke vorm van medicatie en/of supplementen. 
De Schüssler zouten zijn afgeleid van de fundamentele bouwstoffen en mineralen van het lichaam, waaronder magnesium, calcium, kalium,...

 

Wij pendelen ze graag voor u uit! - maak alvast een afspraak