logo
Spirituele winkel De Kluizenaar
Home
FB De Kluizenaar
Workshops /consulten
Consulten
Contactformulier
Encaustic
Intuitief schilderen
Bloemen Healing
Healingavonden
Meditatie
Ma'liny
Edelstenen
Etherische olieën
Innerlijk kind
Engelen
Reiki
Dr Schussler zouten
Engelenbrief
Kundali
Belgie
Beurzen
Hermanke Wijns
Gastenboek


Bijzondere mensen bezochten onze website

 

 

 

 

 Simone en Jef van de Rijzende zon organiseren chakra meditatie avonden in Rijkevorsel op maandag   en dinsdag. Via meditatie kan je je  chakra's van nieuwe energie voorzien, ze opschonen, en in balans   brengen

 

 

 Waar : Ten huize Cuylaerts Druyts

             Torendries 21

              2310 Rijkevorsel

 

 Meer info verkrijgbaar via mail : Simonet1947@hotmail.com

 

 

 

  1. Muladhara / de wortelchakra

De wortelchakra is de basis chakra en ligt op de hoogte van je stuit. Deze legt het verband tussen het lichaam, de aarde en je manier van bewegen. De eerste chakra is erg belangrijk voor je gezondheid en bepaalt jouw wil om in het NU te leven. Het bepaalt  jouw niveau van fysieke energie

  1. Swadhisthana / heiligbeen chakra / sacraal chakra

De tweede  chakra ligt ter hoogte van je heiligbeen. Deze chakra is verbonden met de nieren, blaas, bloedsomloop, heiligbeen, bekken, geslachtsklier en geslachtsorganen. Het sacraal chakra wordt ook wel het sexcentrum genoemd.

 

 


 

    3. Manipura / navelchakra / solar plexus chakra

 

De derde chakra ligt ter hoogte van de navel. Deze is verbonden met de lever, maag, dunne darm en de buikholte. Het zorgt voor de spijsvertering en heeft invloed op de werking van de maag.

  1. Anahata / hart chakra

De vierde chakra ligt ter hoogte van het hart. Deze chakra staat voor liefde. Het hart chakra verbindt de eerste drie chakra’s met de bovenste drie chakra’s. Het regelt de werking van de longen, de ademhaling, bloedsomloop en het hart. 

  1. Vishuddha / keel chakra

De vijfde  chakra ligt ter hoogte van de keel. Deze chakra staat voor het kunnen uiten van je eigen persoonlijkheid. Deze chakra verbindt het hartcentrum met het derde oogchakra en is een soort van bemiddelaar tussen het denken en voelen.

  1. Ajna / derde oog chakra /voorhoofd chakra

De zesde chakra zit net iets boven het midden van je twee ogen en staat voor visualisatie en inzicht. Deze zorgt voor het bewustzijn. Deze is erg belangrijk voor je gezondheid omdat het de endocriene klieren beïnvloed 

  1. Sahasrara / kruin chakra

De zevende chakra zit boven  het hoofd. Deze staat voor wijsheid, verlichting en spiritualiteit. Het zorgt voor een gevoel van harmonie en vrede.